vrijdag 29 juli 2011

Op naar Lubeck /Travemunde ......

Nog een nachtje slapen en dan is het zover! Gelukkig hebben we en goed oppas in huis. Morgenavond om tien uur moeten we bij de boot zijn. Finnlines zal ons dan naar Helsinki brengen. Dit belooft een leuke reis te worden. Hierover later meer.
Via Groningen, Oldenburg, Bremen en Hamburg rijden we morgen naar Travemunde.

woensdag 27 juli 2011

Nog een paar dagen.........

Gisteravond hebben we een poging ondernomen om alles in te pakken. Dat viel tegen!!!!!!!!!!!!! Ank had een keurige lijst gemaakt, maar dan voor een motor met zijspan. We moesten echt keuzes maken: 1 of 2 lange broeken, korte broeken maar thuis laten. Een boek voor Ank mee en de rest van de boeken op de i-pad. Alles zit nu in 2 koffers, een bagage rol en een rugzak. Poeh, er moet heel wat mee.
We krijgen via onze site leuke reacties binnen. Collega 's, broer en zussen. Ik hoop ook dat ik mijn hoofd even helemaal leeg kan maken. Er is in de afgelopen maand veel gebeurd: zorgen om mijn gezondheid en de gezondheid van mijn schoonzoon Dick, afscheid van de Twine en een nieuwe baan. Maar ook hele leuke dingen: de geboorte van een kleinkind, de verhuizing van Thomas en Anna.

Nu de tuin nog even doen en het huis netjes achterlaten. Het begint zo langzamerhand te kriebelen.



dinsdag 19 juli 2011

Nog anderhalve week ...... en dan

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen. Natuurlijk kunnen we niet te veel spullen meenemen. Kritisch kijken en steeds maar weer een afweging maken of we iets wel of niet nodig hebben. De motor is er klaar voor. De topkoffer gaat van de motor en daar voor in de plaats komt een bagage rol.
In deze rol komen vooral de kleren.Anke en ik trekken drie weken uit voor onze reis. Wij verheugen ons echt op de reis, alleen zullen we onze kleinkinderen wel gaan missen.








Joep









Jonna









Jitte


dinsdag 12 juli 2011

Waarom naar de Noordkaap?

Ja, het is niet zo eenvoudig om deze vraag te beantwoorden. Het is een gevoel om naar een uiteinde van de wereld te reizen. Voor Ymte was het altijd al een droom. Niet met het vliegtuig, maar met alternatief vervoermiddel. Op de fiets, nee dat lukt niet meer, leeftijd en hart houden dat tegen. Maar wat blijft er dan over.....
Mijn schoondochter Clarice heeft mij enthousiast gemaakt voor het motorrijden en motorlessen waren het gevolg. Na het behalen van het rijbewijs kwam er ook een motor(BMW R1150RT).