zondag 14 augustus 2011

14 augustus ..............op weg naar het zuiden.

Vandaag is Jonna jarig, ons eerste kleinkind. Zij wordt vandaag al weer drie jaar. Het wordt al een echte dame.

Bij het opstaan schijnt de zon uitbundig. Het is prachtig weer. Voor vertrek maken we nog even een praatje met onze buren. Wisselen wat ervaringen uit.
Inpakken, alles heeft steeds zijn plek in de koffers en bagagerol. Een koffer voor de leuke spullen: boter, kaas, beleg, koffie, etc......
Een koffer voor de kleren van Ank en de bagagerol en rugzak voor mijn kleren, regen kleding,schoenen, lakens........
Alles goed vastsjorren en dan rijden maar....
Het waait behoorlijk en op de hoogvlaktes worden we bijna van de motor geblazen.
Het landschap verandert. Noorwegen telt een 19 provincies. Na Finnmark, Tromso en Nordland rijden we nu Noord Trondelag binnen. Van de bergen met sneeuw verandert het landschap nu in golvende akkers met veel graan. Bij Hammer, vlak boven Trondheim, vinden we een hytter om te overnachten.







Het was een mooie rit op de motor, niet zwaar, wel warm. Daarna even lezen voor onze hut.
Wat opvalt is dat de dagen hier in het midden/zuiden van Noorwegen al weer korter worden.






's Avonds nog even een kleine wandeling naar een vogelhut, observatiehut en dan weer in een stapelbed. Oant


moarn

Location:Sørlandsveien,,Noorwegen

13 augustus..........korte rit

Tegen tienen rijden we weer verder richting Trondheim. Het is prachtig weer, de zon schijnt en daarom besluiten wij vandaag maar een kort stukje te rijden.
Vroeg in de middag zoeken we een cabin. Op een boeren erf worden wij te woord gestaan door een Thaise vrouw. Zij biedt ons een leuke hut aan.











Achter ons loopt een rivier. We halen alles van de motor en gaan snel boodschappen doen. Hier moeten we 7 kilometer voor rijden. Dan een biertje en een boek en het echtpaar Osinga-van Gerven geniet van de volmaakte rust. Even niets doen.





Tegen vijven gaan we nog even op de motor naar Laksfossen. Je kunt daar genieten van een mooi uitzicht op de waterval. Zalmen proberen tegen de waterval op te zwemmen.

















We (nou zeg maar Anke), we koken vanavond zelf. Nog even genieten van de ondergaande zon, die achter de bergen verdwijnt. In de hut naast ons logeren 2 Duitse echtparen, die ook naar de Noordkaap zijn geweest. Altijd goed voor een praatje.











Morgen reizen we verder richting Trondheim, na Oslo de belangrijkste stad.