dinsdag 16 augustus 2011

15 augustus ..........naar Otta.

Het is vanmorgen heel bewolkt, maar absoluut niet koud. We rijde om half 10 richting Trondheim. Trondheim is een leuke stad, een studenten stad. Veel jonge
mensen studeren in Oslo, Trondheim of Tromso. Je kunt er leuk winkelen, de oude kathedraal bezoeken of langs de oude pakhuizen lopen aan de rivier.
De kathedraal is in de 11e eeuw gebouwd en de resten van de heilige koning Olav worden er bewaard. Alle Noorse koningen worden er nu gekroond.
We volgen de E6 richting Oppdal. Een streek van indrukwekkende hoogvlakten.









Na Oppdal, owaar we heerlijk eten, gaat het richting Dombas. Dombas Iigt op een kruispunt van wegen. Je kunt hier richting kust(Andalsnes, Molde), richting Oslo(E6), of de afslag nemen naar Trondheim( hoge Noorden). Veel toeristen stoppen dan ook even voor een pauze. Er staan vaak veel bussen in Dombas. Toeristen gaan hier op souvenir acht.
Ondertussen is het gaan regenen en wij besluiten om de regenpakken aan te doen.





Het is een indrukwekkend mooi gebied, met o.a. het Drovejell nationale park. Veel mensen gaan hier naar toe om van de vakantie te genieten. Het is tevens ook het gebied van de Trollen.


Ank koopt weer een trol voor haar 'verzameling'.


Tegen hal vijf zoeken we weer een jutter. En zoals altijd lukt het ook nu weer om een leuke hut te vinden.



Tegen zessen wordt het droog. Het blauw in de lucht komt terug, tijd voor koffie en een pilsje pakken. Maar eerst nog even de motor schoonmaken, de motor ziet er niet uit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten