vrijdag 19 augustus 2011

18 augustus........ Naar Oslo en met de Colorline naar Kiel

We staan vandaag heel vroeg op. Rustig ontbijten, een kop koffie en het dagelijkse ritueel de motor 'beladen'. Tot onze schrik hebben we de wekker ook nog een uur eerder gezet.

Om zeven uur rijden we richting Oslo. We kennen de weg niet en we moeten toch 188 kilometer rijden. Maar het rijdt voortreffelijk, een pasweg vanaf Fagernes en later rijdt het heel gemakkelijk. Onderweg drinken we koffie bij een benzinestation. Bij de meeste tankstations kun je van alles krijgen: koffie, koeken, worsten, frisdrank, noem maar op. Wat opvalt, dat kinderen (vrij jong) langs de kant van de weg staan. Een bus moet hen naar school brengen. Nu gaat het nog, maar straks in de winter en dan zonder begeleiding!

Tegen tienen naderen we Oslo en worden we nog geconfronteerd met de tragedie op het eiland Utoya. We zie het eiland liggen en langs de kant van de weg liggen heel veel bloemen. Onvoorstelbaar dat dit in dit land is gebeurd.

Om tien uur zijn we al bij de boot, die pas om twee uur vertrekt.






De eerste motorrijders en fietsers staan er al. Het wordt steeds gezelliger, Italianen, Duitsers en Nederlanders staan in de rij (vak 26)). Het is prachtig weer en de tijd vliegt voorbij, mede door alle leuke gesprekken met andere motorrijders.
Om half een mogen we aan boord. De motorrijders en fietsers mogen als eerste aan boord gaan. Wij moeten weer een brug op. Gas!
Dan worden alle motoren weer vastgezet. Ik ben nooit zo handig in dat soort dingen, maar een aardige Duitsers assisteert ons even.










Dan gaan we naar onze hut, poeh wat een luxe. Dit is toch wel andere koek dan de boot naar Finland. Vijftien dekken/verdiepingen, voor mensen met hoogtevrees is het niet aanlokkelijk om naar beneden te kijken. Liften zoeven van boven naar beneden en omgekeerd.








Precies om twee uur vertrekken we na het signaal van de scheepshoorn.
Onvoorstelbaar dat met zo, n groot paleis te laveren valt. Van het bovendek zien we hoe groen Oslo is. Alleen bij de haven zie je veel gebouwen. Het is overigens vrij druk als je Oslo binnenrijdt.


De boot vaart eventjes achteruit en koerst dan aan op Kiel.
We zie het eiland Bigdoy liggen met de verschillende musea. Kon Tiki vlot van Thor Heyerdahl, schip van Afmundsen, etc en ook de koning heeft daar zijn buitenverblijf.
Verder zie je in de verte de grote skischans liggen.







We varen door het Oslo fjord naar open zee. Open zee bereiken we om vijf uur. Het is een prachtig gezicht om door het Oslo fjord te varen.













Vanavond om negen uur gaan we nog even lekker eten en nagenieten van onze reis. Morgen om tien uur zijn we in Kiel.










1 opmerking:

  1. Hallo buren,

    wij hebben jullie blog even gelezen. Mooie foto's én verhalen. Prachtige reis hebben jullie gemaakt. ook wel een hele uitdaging met de moter zo'n tocht te maken.....
    groeten van nr 6 (Paul en Henriette)

    BeantwoordenVerwijderen