woensdag 10 augustus 2011

9 augustus...... Van Bognelv naar Nordkjosbotn

Weer verder gaat de rit. Zijn we niets vergeten? Ank kijkt nog even door het raampje van onze hut.


Drie weken is toch echt tekort. In Noorwegen kun je niet echt opschieten. Bochten en nog eens bochten, fjorden moet je passeren. Hemelsbreed is het van plaats tot plaats soms maar een paar kilometer,maar de fjorden gaan kilometers landinwaarts en dat betekent tientallen kilometers omrijden. Erg vermoeiend, maar de omgeving is zo mooi en dat maakt alles goed.



Nogmaals hier leer je echt motorrijden. Steeds maar weer de ideale lijn volgen. De rendieren zien we bijna niet meer. Vanmorgen zagen we in de verte een eland.






Onderweg - en het was weer droog - zagen we bergen met sneeuw. De bergen rijzen zo uit het water omhoog. Echt imponerend, we hebben redelijk vaak een korte pauze ingelast om van de natuur te genieten. We voelen ons echt bevoorrecht, heerlijk vrij, de frisse lucht inademen. Fantastisch!






We hadden graag nog veel meer willen bekijken en een van de tientallen eilanden bezoeken die voor de kust liggen. Helaas dat gaat niet, de tijd ontbreekt gewoon. Veel van die eilanden hebben een veerdienst. Je kunt dus hoppen van het ene eiland naar het andere.









Tegen vieren komen we in Nordkjosbotn aan. Nordkjosbotn ligt op een kruispunt(afslag Tromso -Narvik- Alta).
We vinden opnieuw een prima hut en het wordt weer eens tijd om de was te doen.



1 opmerking:

  1. GEFELICITEERD! Wat een unieke gebeurtenis! En wat een prachtige foto's! Het is wel fantastisch dat wij zo op deze manier kunnen meegenieten van jullie reis! Ik kan me voorstellen dat je in die prachtige natuur weer helemaal bij jezelf komt en kunt genieten van al het moois dat de aarde ons biedt! Wees voorzichtig en nog heel veel schitterende dagen gewenst! Lieve groetjes van Joke en Lucas

    BeantwoordenVerwijderen