woensdag 10 augustus 2011

7 augustus.... De Noordkaap.......

Vannacht weer heerlijk geslapen in ons kabouterhuisje. Ank was een beetje bang dat ze door het stapelbed zou zakken.
Eindelijk is het dan zover, het doel van onze vakantie is nu heel dichtbij. Om half elf zijn we vertrokken. De lucht is grijs en onderweg vallen de eerste spetters. Moeten wij de regenpakken aandoen? Wij besluiten om nog even te wachten. Wat een prachtige rit. Wel uitkijken met al die overstekende rendieren.












Het landschap verandert, er groeien geen bomen meer. Bochtige wegen en grote hoogte verschillen.







In het plaatsje Honningsvag drinken we koffie en maken een praatje met een Italiaan en een Nederlandse motorrijder, die we deze dag verder nog tegenkomen.





In Honningsvag ligt een boot van de Hurtigruten. Een maatschappij die 14 boten bezit en vaart van Bergen naar Kirkenes. De boot doet 34 havens aan. De havenstad waar je op de heenreis 's nachts stopt, doe je op de terugreis overdag aan. Veel toeristen maken gebruik van deze dienst. De heen- en terugreis duurt ongeveer elf/twaalf dagen. Er zijn een negen boten in gebruik.


Onderweg moeten we door een viertal tunnels. De langste tunnel heeft een lengte van zeven kilometer. Deze tunnel verbindt het vaste land(Porsangerhavoya) met het eiland waar de Noordkaap op ligt(Mageroya). Wij moeten dik betalen voor deze tunnel en een parkeerplaats op de Noordkaap.









We zien geen bomen meer. Mos, gras, stenen en rendieren en weinig verkeer. Veel mensen die op de Noordkaap zijn geweest, hebben helemaal niets gezien. Het is er vaak regenachtig en mistig. Zo nu en dan worden we op de hoogvlaktes van onze 'fiets' geblazen. Onderweg moet je geen last hebben van hoogtevrees.
In de verte zien we plotseling het symbool van de Kaap aan de horizon verschijnen.



We zijn gearriveerd. Een droom is werkelijkheid geworden. Sms-en onze kinderen. En...het wordt warempel licht, blauwe plekken verschijnen tussen het wolkendek. Hebben wij even mazzel. We kunnen de zee zien liggen. De zee heeft allemaal verschillende kleuren(zonlicht?).


















Dit is even echt genieten en wij vinden de negatieve verhalen niet terecht, of zijn we zo positief gestemd door het mooie weer en het geweldige uitzicht?
Nee, wij zijn dik tevreden en komen even tot rust in de kapel(even stilstaan bij een aantal zaken).........



Tegen vijven nemen wij afscheid van de Kaap en rijden rustig terug naar ons kabouterhuisje. Wat een dag................












































2 opmerkingen:

  1. You made it! Wij zijn supertrots!!!!
    liefs en een dikke tut van Dick, Carlien, Jonna en Joep!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, Ymte en Anke, super trots op jullie!! Ik geniet van jullie belevenissen, wees aub voorzichtig!! Groeten Tiety en Pieter, wanneer komen jullie weer thuis?

    BeantwoordenVerwijderen