dinsdag 2 augustus 2011

Maandag 1 augustus..... naar Porvoo.

Vroeg ontbijten. ..... om kwart over zes zitten we aan tafel. Helsinki is al in zicht. We doen ons weer tegoed aan lekkere broodjes, een eitje en yochurt met bramen.
Om half acht meert de boot aan en zoeken we onze motor weer op. Trouw wacht de motor op ons en bi de al onze bagage achterop. Twee uren later corrigeren we een en ander. Zaterdag gingen we als eerste aan boord, nu gaan de tweewielers als laatste van boord. Het is wel even spannend om naar beneden te rijden, via een glad en vies rooster. Een Nederlander met een prachtige antieke Volvo krijgt ruzie met een Duitse mevrouw. Zij klapt her portier van de auto tegen de Volvo aan. De Duitse mevrouw gaat als de Spaanse furie tekeer. Uiteindelijk moet ze toegeven en het draait gelukkig niet uit op een derde wereldoorlog. Wij verlaten het schip en gaan op weg naar Porvoo.











Porvoo is een oude stad 50 km ten oosten van Helsinki. Met zijn kleine oude houten huisjes, sprookjesachtig en leuk beschilderd, lijkt de tijd er te hebben stilgestaan. Er wonen relatief veel Zweedstalige Finnen. Net als bij ons worden er veel grappen gemaakt over hun buren, in dit geval de Zweden. Het was heerlijk wandelen in de oude stad. In restaurant 'Hannah Maria' eten we tussen de middag. We slapen in Gasthaus Werneri en zitten 's middags in de tuin onder grote sparren.













1 opmerking:

  1. Wauw wat een leuke verhalen! En die foto's zijn ook erg leuk, vooral die met de bepakte motor, wat ziet dat er stoer uit! :) Goed om te horen en lezen dat jullie volop genieten, en gelukkig hebben jullie mooi weer. Hier is alles prima! Groetjes Hans en Clarice

    BeantwoordenVerwijderen