dinsdag 2 augustus 2011

2 augustus...... Richting Oulo

Tot nu toe zijn we alleen maar naar het oosten gereden. Om de Kaap te bereiken moeten we vandaag een flinke rit maken. Na overleg besluiten we om niet in Jyvaskyla te overnachten, maar verder te rijden. Het is een prachtige dag, de BMW snort over de rustige wegen van Finland. Weinig verkeer en je mag bijna nergens meer dan 80 of 100 kilometer per uur rijden.


Overigens hebben in het gaste huis in Porvoo heerlijk geslapen. Zo nu en dan stoppen we even. Bij benzinestations kun je heerlijk 's gezond eten. Dat doen we dan ook. Er is regelmatig contact mrt andere motorrijders. Wat is Finland dun bevolkt. Onderweg komen we weinig dorpen. UitGestrekte bossen, veel (grote) meren. Tegen vijven zoeken we hut (cabin ) op. Je moet je er niet teveel van voorstellen: stapelbed, tafel, koelkast en twee stoelen. De eigenaar is bijzonder hulpvaardig. Even boodschappen doen in Karsamaki, even wassen en genieten van een koud pilsje en een wijntje. 's Avonds genieten, blijft nog lang licht, op ons bankje.
Overigens bedankt voor alle leuke reacties.













3 opmerkingen:

  1. Leuk, dat we jullie vanavond even konden spreken via skype!
    Geniet lekker en een goede reis weer morgen!
    dikke tĂșt, Dick, Carlien, Jonna en Joep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey lieve Ymte en Ank!! Wat enig dat we jullie zo een beetje kunnen volgen op jullie spannende reis! Wij zijn net terug uit Kroatie en Italie en hebben het fantastisch gehad! Voldoet het Ank achterop de moter? Ik blijf jullie regelmatig volgen en wens jullie een prachtige reis en heel veel mooi weer!! Tot het volgende berichtje!

    Groetjes
    Joke de Blecourt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan wordt het nu bomen tellen in Finland... :)

    BeantwoordenVerwijderen