donderdag 4 augustus 2011

3 augustus............. We reizen verder naar Rovaniemi

De afgelopen nacht was erg koud. ,'s Avonds hebben we nog heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving met moerassen, veel bloemen en bos. We hebben rustig onze spulletjes ingepakt en om kwart over tien zijn we vertrokken. Onderweg passeren we OuLo, een havenstad en Kemi, bekend vanwege het sneeuw kasteel. In de winter is dit een bezienswaardigheid. Je kunt hier overnachten en zelfs trouwen. De bankjes zijn dan bekleed met rendiervellen.
Het is vandaag opnieuw prachtig weer,maar wel drukkend. Het is vermoeiend om te rijden, veel verkeer op weg naar de kust. Tegen vijven bereiken we Rovaniemi, de stad van de echte kerstman. Een aantal kilometers ten noorden van de stad ligt de poolcirkel. Veel toeristen gaan naar deze stad. Wat is er verder te zien? Het Artikum, een museum gewijd aan de natuur en cultuur van de Noordpool, een bosmuseum van Laplands.
Het huisje, onze hut is fantastisch, is voorzien van de douche, w.c, twee heerlijke bedden en de magnifiek uitzicht vanaf een heuvel over de meren.



Heel moe en bezweet stappen we onder de douche. O ja, toen we Rovaniemi binnenreden werden we nog even getrakteerd op een heuse stortbui. Even boodschappen doen, benen strekken


en ,'s Avonds is alle vermoeidheid en zweten vergeten. Genieten buiten op onze veranda van een wijntje en een pilsje. Pas tegen twaalven kruipen we ons nest in. Het is bijna niet donker. Wat heerlijke bedden, welterusten...............







Geen opmerkingen:

Een reactie posten