donderdag 4 augustus 2011

4 augustus ....... een rustdag in Rovaniemi

Wat hebben we vannacht heerlijk geslapen! Om kwart over negen werden we wakker. Wat een weelde... Rustig ontbijten, koffie drinken en dan willen we een flinke wandeling maken naar het dorp van de Kerstman. Wellicht kunnen we een audiëntie aanvragen. Dit lukt vast en zeker, wanneer ik hem vertel dat ik uit Tzum kom en een dorpsgenoot ben van Piet Paulusma.



Rechts onderaan zie je 50 staan. Daar ligt onze camping en we moeten naar het dorp van de Kerstman. Het is goed om een dag even de benen te strekken. Daar aangekomen passeren we de poolcirkel.


Santa Claus wenst ons niet te ontvangen, hij mompelt iets over bilaterale spanningen tussen hem en onze Sinterklaas. Bemiddeling wimpelt hij af.


Huis van Santa C.
Overigens wat een poppenkast, de commercie druipt eraf. De portemonnee blijft gesloten, onze reis laat het niet toe om iets voor onze kleinkinderen te kopen. Anke heeft hier veel moeite mee.

Het is opnieuw een mooie dag, wel frisser, maar heerlijk om even te wandelen. Nog even boodschappen doen en wij zijn van plan om morgen niet al te laat op te staan en vroeg te gaan rijden.

Oant moarn ....... Anke en Ymte vanuit een zonnig Rovanniemi.........

1 opmerking:

  1. Dat jullie niets meenemen voor Jonna en Joep, dat was te verwachten.... Maar ook niets voor lieve kleine Jitte?!!!!!

    groetsjes út Apeldoorn van D&C&J&J

    BeantwoordenVerwijderen