zaterdag 6 augustus 2011

6 augustus ........... Russeness

Vannacht weer heerlijk geslapen(sauna?). We staan iets later op, buiten is zonnig/bewolkt. Om negen uur verlaten we onze luxe cabin. De lucht gaat er dreigend uitzien en na een half uurtje begint het licht te regenen. Maar dat is van korte duur, de rest van de dag blijft het droog. We rijden door Karasjok, de stad waar het parlement van de Sami 's/Lappen staat.
Het landschap gaat er heel anders uitzien, grote keien staan in het water en de bergen zien er woest uit(zijn speelbal van de natuur, veel erosie).





We rijden langs de oost oever omhoog - Porsangerfjorden. Dit fjord staat in verbinding met de open zee. Een mooie rit met veel bochten. Anke zit rustig achterop en via onze helmen/Bluetooth kletsen we regelmatig. Ik vind het fantastisch dat Ank ook zo geniet. Toch moeten we steeds goed opletten, een enkel rendier blijft op de weg staan.


Het is ook behoorlijk koud/fris. We zijn blij dat we de voering in de motorpakken hebben gedaan. Het is echt nodig! Onder Russenes komen we aan op een splitsing/kruising. We slaan nu rechtsaf naar de Kaap, maar komen over twee dagen weer langs dit punt. We kunnen vanaf dit punt geen andere route meer nemen. Het is een rechte weg naar boven. We besluiten om in Russines te blijven en een cabin/hut te zoeken. Het wordt nu echt druk, bussen, campers en motoren. We praten met verschillende nationaliteiten. We huren een klein 'kabouterhuisje', twee bedden, twee stoelen en een kachel(echt nodig).



Morgen laten we alle spullen achter in onze hut en dan gaan we zonder bepakking naar de Noordkaap. We moeten immers terug en dan slapen we hier nog een nacht en gaan dan verder met onze tocht. Bij Russenes gaan we dan richting Hammerfest/Alta. Vandaag dus maar een korte rit, lekker lezen, boodschappen doen en even wandelen.

1 opmerking:

  1. Wat goed! Grappig dat het opeens weer wat drukker is!

    Wat een kleine kabouterhut zeg!

    Groetjes Clarice, Hans en Jitte

    BeantwoordenVerwijderen